Opět jak pro naši připomínku, tak pro korektní informaci veřejnosti, upozorňujeme na odborný článek o zdraví plemene dalmatin - SLUCH.

28.04.2019 17:54

 14.04. 2016   

Opět jak pro naši připomínku, tak pro korektní informaci veřejnosti, upozorňujeme na odborný článek o zdraví plemene dalmatin - SLUCH. 

 

No a protože plemeno dalmatin si zaslouží jen to nejlepší, (je přeci na každém z nás, jaký zvolíme přístup. . .) upozorňujeme na náš další odborný článek. Jasně, že "supr odborníci to opět nazvou blábolem, kterému se cituji:,, můžou jen zasmát", ale my to bereme vážně. Na "novém webu nového vedení" o této velice důležité  indispozici pro dalmatiny, nemají ani čárku a to už od voleb uteklo     5 měsíců. . .

Myslíme si, že by veřejnost měla být správně informována.  

Právě sluch u psů bývá nejčastějším viníkem označování za hloupého psa, přestože jde o naprosto zvládnutelný handicap. Nezapomínejte, že každý pes má 5 základních smyslů: zrak, sluch, čich, hmat a chuť. Mimo to, zvířata také vnímají magnetické a elektrické pole a tepelné záření. Všechny tyto smysly dávají psu schopnost přijímat určitý druh informací z okolí. 

p.s. Ještě dodám, že každý zodpovědný majitel se svému psu VĚNUJE, tudíž nevidím jediný problém v osvojení a výchově jakkoliv handicapovaného zvířete. Stejně tak, jako přístup "některých", že by se takové zvíře mělo uspávat. Není třeba se ničeho bát. Ono i u zdravého jedince je správné vedení spíše o výcviku člověka jak správně komunikovat, ať už jde o zdravé či handicapované zvíře. Dalmatini jsou jediným plemenem v ČR, u kterých bylo testování sluchu BAER test zavedeno povinně do chovu. Chovat se může pouze na oboustranně plně slyšících jedincích. Ve vší počestnosti, ale jsme tudíž v tomto o hodně dopředu oproti jiným plemenům. Dalmatin je plemeno velice chytré, učenlivé, energické a citlivé. Je jen na každém člověku, jak si ho vychová. ;)

Je také velice důležité vědět, že každé plemeno se liší. Indispozice je něco, k čemuž je plemeno náchylnější, NIKOLIV že to musí mít.

OTEVŘÍT TATO MALÁ SKRIPTA ZDE . . .