SPAJKY JE ARTUŠ Z KAUZY ČICHALOV !!!!! JAK TO VŠECHNO BYLO . . .

14.10.2012 20:36

Artušek Spajky byl přivezen po tragedii kauza Čichalov i s ostatními pejsky (asi přes 30 psů) do útulku v Čichalově, kde se ošetřovatel Petr o všechny postaral a poskytl jim jak první pomoc a veterinární péči, tak nafotil a zdokumentoval všechny pejsky.

Společně s Artuškem Spajkym tam byla ještě jedna dalmatinka, tedy fenka, u které zanedouho zjistili že je březí. Ze začátku jsem si s paní Peldovou psala i proběhlo pár telefonátů a vypadala opravdu věrohodně. Fenky se nakonec ujala paní starostka, se kterou jsem také jen jednou telefonovala, nyní mi nebere telefon. . . :-(

Vždy jsem pro záchranu každého života a vždy budu, ale u této fenky nebylo ani jasné, zda je otcem Artušek Spajky a navíc by byla všechna bezpapírová, útulky jsou přeplněné a problém byl a i nadále je s umisťováním pejsků, což stále pokračuje :-( proto jsem navrhla paní, ať vezmou fenku určitě ještě k Vetovi a ten ať zkusí určit v jakém ,,týdnu,, fenka je, následně že by byla nejlepší opravdu injekce, která by zajistila samovolné vypuzení. Tohle se mi píše velmi smutně, ale myslím si opravdu, že v tomhle případě to bylo nejlepší řešení. Navíc fenka dle fotek neměla bříško velké, nebylo nijak poznat že je březí takže se dalo usoudit, že byla hodně hodně v začátku,... no nic...

Během mejlování s paní Peldovou mě jasně ujistila, že je velmi zodpovědná,když jsem jí psala i říkala aby mne informovala o každém kroku či nových zprávách, NAJEDNOU TO UTICHLO. . . . IKDYŽ JSEM OPAKOVANĚ NAPSALA, ODPOVĚĎ ŽÁDNÁ. A K TOMU JSEM SAMOZŘEJMĚ VYVĚSILA PEJSKA ARTUŠKA SPAJKYHO V NABÍDCE. I jsem paní poradila, jak s Artuškem a ať ho vezme ven na procházku, psala mi že ho vzala i se svou malou 6-ti letou holčičkou ven a vše bylo ok, že pejsek byl jako milijus. A pak najednou prostě přestala komunikovat . . .

 

Čas letí jako voda, a o pomoc žádá další pejsek, respektive ,,další,, dalmatin v útulku Mariánské lázně, kde navíc nemají uzpůsobeny podmínky pro pejsky v zimě, tedy v dobách mrazu a ještě k tomu se jejich provozovatel nestará jak by měl. . . nikdo psy nevenčí, jen občas pár dobrovolníků, kteří tak ale také nejezdí každý den !!! občas je i nakrmí a psi jsou celý den ve vlhku, dle fotek kdo tuto ,,kauzu,, sleduje je vše vidět.

A dále,. . .

už druhý den zjišťujeme, že Spajky je Artuš, tedy dalmatin z útulku Čichalov !!! o kterém jsme nedostali ani zmínku o tom, jak se má a jak vše nadále pokračuje. Takže věci se mají tak, že. . . .

 

. . . do útulku Mariánské lázně ho dala sama paní Mgr. Blanka Peldová , která ještě klidně přiznala, že zato zaplatila nemalou částkou. Už od začátku se nám to nezdálo a po týdnu se i potvrdilo, že Spajky byl jen ze všeho vyděšený, změna prostředí a hlavně - zrazená duše. Ukázalo se navíc, že Spajky má viditelné stopy po obojku na krku, jak byl uvázaný na řetězu a následně pak odvezen do útulku Čichalov okr. Žlutice, kde byl ošetřovatelem ošetřen, nasazeny antibiotika a ošetřovatel je i cvičitel, takže shledal pejska naprosto klidným, jen vyděšeným a vystresovaným, no není divu.  Jen pro srovnání Vám tu uvedu pár fotografií . .

foto útulek Čichalov foto útulek Mariánské Lázně

otlačenin má psí chlapeček víc. . 

 

No náhod až až . . . . . :-((( 

Piškotky si už ve výběhu bral s chutí, nechal se i pohladit, zajímal se o hozený klacek a bylo na něm vidět, že vůbec nechápe, kde se to ocitnul. Věk: 3-5 let.

 

BOHUŽEL JE PODZIM, MÁME ŘÍJEN A ZIMA JE STÁLE VĚTŠÍ A VĚTŠÍ. COŽ PRO KRÁTKOSRSTÉ PEJSKY V ÚTULKU V ML NENÍ ALE VŮBEC DOBRÉ.  Jedna věc je ta, že je potřeba buďto všechny rychle umístit, což cca 32 psů to se jen těžko podaří, pak to, že tam nemohou zůstat ale pak i to, že tam zase nějací by zůstat měli, protože se o sebe aspoň trochu zahřejí. Je to tedy strašné, co se děje !!! :-((( a jak je člověk bezmocný.

 

Nyní jsme pro Artuška Spajkyho našli DO alespoň do konce října, a hned začátkem listopadu půjde do jiné DO, jak přes zimu, nebo než se najde pořádný majitel u kterého Artušek Spajky zůstane do konce a prožije krásný život plný rad ost a člověčí lásky, kterou nikdy nepoznal. Myslím si a zatím si stojím, že dát opuštěnému pejskovi aby měl svoje ,,DOMA,, je úplně jednoduché ! Stačí ho jen přijmout.

Je taky hrozné, že pejsek během 1 měsíce a půl vystřídal dva útulky, při čemž v tom posledním ho ,,šoupli,, do prostředí s parvovirozou ! :-(( , a ještě jedno umístění a pak z něj do druhé DO, ale pořád je to menší zlo, než aby onemocněl nebo umrzl nebo umřel hladem.. Takže jsme pomohli a pomáháme jak se dá.

PRO TY Z VÁS, KTEŘÍ BY NÁM S POMOCÍ CHTĚLI TAKÉ POMOCI, URČITĚ MŮŽETE DÁT VĚDĚT VŠEM CO TO PŮJDE, ZDA BY NĚKDO NEADOPTOVAL PEJSKA A NEPOSKYTL MU DOMOV. DÁLE JSME PRO ARTUŠKA SPAJKYHO ZALOŽILI VEŘEJNOU SBÍRKU (finanční i hmotnou), KDE BUDE VŠE ŘÁDNĚ VEDENO A I ZDOKUMENTOVÁNO, PEJSKA SI OHLÍDÁME !! :-)

Děkujeme všem, kterým nejsou osudy pejsků lhostejné, těm kteří se zajímají a snaží se také pomoci!! Přivítáme jak finanční pomoc, tak hmotné dary. Adresu i s číslem účtu máte v podsekci AKTUÁLNĚ : JAKO SEZNAM PŘISPIVATELŮ PRO ARTUŠKA SPAJKYHO, kde pak vše naleznete. To jak se pejsek má a jak mu žití v novém prostředí jde, budeme průběžně přidávat. Ještě jednou děkujeme všem a prosíme o pomoc, jelikož finance na krmivo, na veterinárního lékaře, na dobroty, hračky a samozřejmě i na dopravu jsou velmi velmi potřebné !

Více Info o tom jak a kde včetně fotek naleznete v sekci AKTUÁLNĚ .